Πληροφορίες για ασθενείς

Η εταιρεία Άρτιον ιδρύθηκε το 2005 αρχικά ως Νουμηνία  με σκοπό την μελέτη και σχεδίαση συστημάτων λογισμικού και υπολογιστών. Αργότερα δραστηριοποιήθηκε και στον χώρο των ιατρικών ειδών μέσω της συνεργασίας της με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και την αποκλειστική αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα.

 

Η Άρτιον Ιατροτεχνολογικά δραστηριοποιείται στον χώρο των ορθοπαιδικών ειδών και της γενικής χειρουργικής. Όσον αφορά τα ορθοπαιδικά, διαθέτει εμφυτέυσιμα είδη για αντικατάσταση αρθρώσεων και οστεοσύνθεσης καταγμάτων των οστών. Επιπλέον εισάγει σύγχρονα συστήματα διεγχειρητικής πλοήγησης για ολικές αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος με σκοπό την ακριβή τοποθέτηση των προθέσεων κατά τις χειρουργικές αυτές επεμβάσεις.

 

Σήμερα η εταιρεία Άρτιον αντιπροσωπεύει στον χώρο της ορθοπαιδικής χειρουργικής και τραυματιολογίας τους ακόλουθους κατασκευαστές:

 

  • Mathys Ltd Bettlach (Ελβετία)
  • OrthAlign Inc (Ηνωμένες Πολιτείες)

 

Η εταιρεία Mathys Ltd Bettlach διαθέτει μεγάλη ιστορία στον χώρο της ορθοπαιδικής και αποτελεί έναν απο τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ορθοπαιδικών ειδών στην Ευρώπη. Είναι μία απο τις λίγες εταιρείες που κατασκευάζουν δικά τους κεραμικά είδη και διαθέτει είδη πρωτοποριακά με μακρά κλινικά αποτελέσματα και υψηλά ποσοστά επιβίωσης. Ενδεικτικά η πρόθεση κοτύλης RM Cup χρησιμοποιείται για περισσότερο απο 30 χρόνια σε ασθενείς και έχει επιβίωση 94,4% στα 20 έτη.

 

O οίκος OrthAlign έχει σχεδιάσει και διαθέτει τα προτωποριακά σύστημα πλοήγησης OrthAlign Knee 2 και OrthAlign Hip που είναι τα μοναδικά στο είδος τους με ενσωτατωμένους αισθητήρες γυροσκόπιου και επιταχυνσιόμετρου και παρέχουν διεγχειρητικά πληροφορίες στον χειρουργό για την ορθή τοποθέτηση των προθέσεων, ενώ χρησιμοποιούνται απο τον ίδιο τον χειρουργό εντός του πεδίου του, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερα πρόσθετος χρόνος, πέρα των μερικών λεπτών. Πληθώρα κλινικών μελετών έχει αποδείξει την ανωτερότητα του συστήματος OrthAlign Knee 2 έναντι άλλών παρεμφερών συστημάτων (CAS-Computer Assisted Surgery) ή σχεδιασμένων για ασθενείς εργαλείων ( custom made blocks). Για το ισχίο οι σχετικές κλινικές μελέτες είναι σε εξέλιξη.

 

 

Τεχνολογική υποδομή

Η Άρτιον έχει δώσει μεγάλη σημασία στην τεχνολογική υποδομή της και στην ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και διαχείρησης των πόρων της. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής έχει εγκαταστήσει σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρησης πόρων (ERP) με όλα τα σχετικά modules (budgeting, project management, κοκ) καθώς και σύστημα διαχείρισης σχέσεων με τους πελάτες (CRM). Απο τις αρχές του 2018 έχει ξεκινήσει την ανάπτυξει mobile εφαρμογής με tablets με σκοπό την χρήση στοιχείων της βάσης δεδομένων της εταιρείας απο τα στελέχη πωλήσεων στον χώρο των νοσοκομείων, γεγονός πρωτοποριακό στον χώρο των εταιρείων ορθοπαιδικών ειδών στην Ελλάδα.